STEDSANS

STEDSANS

(TEATER MOMENTUM ODENSE)

Applaus efter premieren. Alle har varmt tøj på!


Efter at have vundet Story Slam Odense 2017, bad Teater Momentum mig om at være med i deres udendørs teaterstykke "Stedsans".


Beskrivelsen af ideen med stykket var så spændende, at jeg sagde ja.


Den kunstneriske leder for Stedsans, Geddy Aniksdal, skriver bl.a.:

"Stedsans er et byudviklingsprojekt. Med sans for stedet. Sans for folk. Sans for møder.....   I Stedsans mødes amatører og professionelle, gamle og unge, i en byvandring, som tager for sig af Odense, som var, som er, som skal komme.... Vi generobrer baggårde, smøger, pladser, som er overtaget af trafikken, trappeopgange, broer, parkanlæg og haver. Hele vejen leder vi efter byens fortællinger."Således blev jeg sammen med 2 andre fortællere i samspil med en saxofonist indholdet på "Station 3", der i programmet blev kaldt "Mit Odense".

I samarbejde med 2 professionelle skuespillere udviklede vi med basis i en masse fortællinger, vi var kommet med, en fortælling på 4 minutter (hvilket er meget kort tid).

Vi 3 fortalte skiftevis, forskelligt indhold, men koblet sammen gav det mening.


Samtidig arbejdede en kunstner med et graffitiværk, der indeholdt vores fortællinger.


2 af os stod på en container, tilhørende en restaurant i stueplan, og af og til gik døren til containeren op, når kokkene skulle hente noget! De holdt sig dog væk, når publikum stod i baggården! Silja sad på en kold mur, der adskilte 2 ejendommes baggårde!


Stedsans blev opført over et par uger i slutningen af januar og begyndelsen af februar, og det var hundekoldt!

Hver aften var der langt over 100 tilskuere, som trodsede kulden!

Lene, Jeppe og Silja

Silja