Fascinerende Kina

FASCINERENDE KINA


Fortællingen om et land med ca. 1,5 milliard indbyggere og en størrelse på 9.600.000 km2 kan naturligvis aldrig blive udtømmende.

Men den fascination, man fyldes af, når man er i landet, forbliver i én længe efter.


Når man bevæger sig fra Beijing over Xi'an, Guilin og til Shanghai, får man indblik i den effektivitet, den teknologiske udvikling i Kina har givet den enkelte rejsende.

Højhastighedstoget fra Beijing til Xi'an er en fortælling i sig selv. Med over 300 km i timen kan en øldåse stå i den smalle vindueskarm uden at falde ned!


I eventyret om Nattergalen fortæller H.C. Andersen om den smukke kunstige nattergal, besat med diamanter, rubiner og safirer og glinsende af guld og sølv, som kejseren af Japan sender som gave til kejseren af Kina. Men da kejseren ligger for døden, er det kun den ægte nattergals sang, der kan få døden til at svæve ud af vinduet som en kold, hvid tåge.

Fortællingen om de fantastiske kulturskatte i Kina er et eventyr i sig selv. Følelsen af ydmyghed ved at stå foran Terrakottahæren kan ikke beskrives. Og at gå på Den Kinesiske Mur giver en følelse af historisk uendelighed, også selv om det er varmt.

 

Terrakottahæren, Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, Sommerpaladset, Den Kinesiske Mur.

Blot nogle af de historiske og kulturelle oplevelser, Kina byder på.

Men også et pulserende storbyliv, Peking-and, arkitektur i den gamle del af Beijing og Shanghais utrolige skyskrabere indgår i fortællingen om Kina.                                                   Terrakottahæren


Jeg har længe drømt om at se Terrakottahæren - dér, hvor den blev fundet. Historien om, hvordan den blev bygget af hundredtusindvis af arbejdere og kunstnere omkring år 210 f.Kr. En 8000 mand stor hær i naturlig størrelse, der skulle beskytte kejserens gravsted og blev bygget af ham, før han døde. Bevidstheden om, at alt SLET IKKE er udgravet endnu.....

Et besøg i bjergene ved Long Ji ("Dragens rygrad") var en betagende oplevelse af rismarker, smuk natur og stilhed, en stor kontrast til storbyernes hektiske og fascinerende liv.

Men vi så også en anden måde at leve sit liv på.

Hvor fantastisk Shanghai er, kan vanskeligt beskrives. Byens futuristiske arkitektur rummer nogle af Kinas højeste bygninger.

Selvfølgelig skal et akrobatikshow og produktion af silke også være en del af rejsen i Midtens Rige.

Det kinesiske køkken hører til verdens bedste!

Her er det "dumplings" i Xi'an!