Causerier om vin og vinsmagninger

CAUSERIER OM VIN

Jeg vil tage udgangspunkt i min uddannelse i Level 2 i WSET (Wine and Spirit Education Trust, en international vinuddannelse med basis i London). Jeg har gennemgået og bestået Level 2 "with merit" i 2017.

Efter at have gennemført den første Champagneuddannelse i verden, deltaget i eksamen i januar 2019 og bestået med udmærkelse (with merit) er jeg nu også Certified in Champagne.


Emnerne er mange og kan aftales. Vinsmagning kan indgå.

EN FORTÆLLING OM CHAMPAGNE

Dette er historien om en drik, der altid har fascineret.

James Bond og Churchill drak den, og de franske konger blev velsignet i den ved deres kroning. Det er også fortællingen om verdens mest regulerede vinområde og om den vanskelige proces, der udvikler champagne.

"Jeg drikker stjerner..."

Læs mere...



ET CAUSERI OM VIN

I et causeri om vin kan meget ske, og tilhøreren vil blive ført ad nogle af de mange veje, vinen kan lede. Der er tallene og den kendte og ukendte viden om vin. Der er vinens sprog. Og proppernes musik....

Der er muligheden for, at det bliver lettere at købe vin og at kombinere med mad.

Og så er der alle historierne.......


PINOT-DRUERNE

Pinot noir. Eller Spätburgunder eller Blauburgunder eller pinot nero

Pinot gris. Eller pinot grigio. Eller Grauer Burgunder eller Grauburgunder

Pinot blanc. Eller Weissburgunder eller pinot bianco


Hvad er det med alle disse pinot'er? Hvad kendetegner hver enkelt? Og hvor dyrkes de egentlig?

VIN OG MAD

At kombinere den rigtige vin med den mad, man serverer, betyder uendeligt meget for en middag, man måske har brugt lang på at tilberede.

I causeriet indgår en gennemgang af, hvordan forskellige typer af smag påvirker vinen. Hvis smagning indgår, vil de 5 grundsmage blive omtalt.

Vinens struktur vil ligeledes indgå, idet enkle principper om syre, fylde, tørhed, kulsyre og alkohol vil blive gennemgået.


ET VIN- OG MADLAND

Vi danskere elsker mad og vin, og dette oplæg vil komme tæt på traditionerne i Frankrig, specielt med fokus på vinområdet Bourgogne.


Efter aftale kan vinsmagning indgå i causeriet.

Evt. i forbindelse med en beskrivelse af de typiske Bourgognedruer: Pinot noir og chardonnay.




EN GOD DRUE TIL VIN - OG EN GOD VIN TIL MAD

Dette foredrag vil fokusere på hvidvinsdruer. Deres smag og anvendelighed til forskellige typer af mad. Forskellen på de områder, hvor de produceres.

Følgende druetyper vil indgå: Riesling, chardonnay og grüner veltliner.

Gevrey-Chambertin, Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny, Pommard, Volnay, Monthelie, Meursault, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet.

Navne på vine langs den fantastiske vinrute i Bourgogne.